جستجو کردن

نکات مراقبتی بعد از خال برداری

خال چیست؟

فهرست مطالب

خال چیست؟

خال تجمع رنگ‌دانه‌های پوستی به نام ملانین است که اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می‌شوند. نام علمی خال nevus یا nevi است که از کلمه لاتین برای خال‌های مادرزادی گرفته شده است.

 خال‌ها لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه ‌رنگ روی پوست هستند که می‌توانند برجسته یا مسطح باشند و از آنها موی زائد رشد کند. افرادی که مو یا پوست تیره‌تری دارند، خال‌هایشان نیز تیره‌تر است. اغلب خال‌ها بی‌ضرر هستند؛ اما احتمال سرطانی شدن برخی از آن‌ها وجود دارد.

خال‌برداری چیست؟

در خال‌برداری، متخصص پوست خال را تراشیده یا برش می‌دهد تا آن را از پوست خارج کند. متخصص پوست، پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری‌های پوستی تخصص دارد. به طور کلی خال‌برداری یک روش درمان سریع و سرپایی است. بیشتر اوقات خال‌برداری به دلایل زیبایی انجام می‌شود؛ اما پزشک می‌تواند برای بررسی و آزمایش سرطانی بودن و یا جلوگیری از گسترش بیماری پوستی، خال را حذف کند.

داشتن 10 تا 40 خال در زمان بزرگسالی طبیعی است. برخی خال‌ها به کندی رشد می‌کنند و ممکن است به مرور زمان تغییر رنگ داده یا ناپدید شوند. اگر فرد در خال تغییر رنگ، شکل، خارش یا خونریزی احساس کند، برای بررسی و اطمینان بیشتر باید توسط پزشک معاینه شود.

خال‌برداری با لیزر

چرا خال ایجاد می‌شود؟

عوامل ژنتیکی

 ژنتیک نه تنها تعداد خال‌ها را تعیین می‌کند، بلکه محل آنها را نیز مشخص می‌کند.

خال آتیپیک یا خال دیسپلاستیک معمولاً ارثی است. سابقه خانوادگی این نوع خال می‌تواند در افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در افراد نقش داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید

تصور می‌شود قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماورای بنفش، به ویژه در دوران کودکی، می‌تواند منجر به ایجاد خال در مراحل بعدی زندگی شود.

نور خورشید به DNA سلول‌های پوست آسیب رسانده و باعث ایجاد جهش‌های سلولی و تقسیم غیرقابل کنترل ملانوسیت‌ها می‌شود. محافظت از پوست در برابر نور خورشید می‌تواند تعداد رشد خال جدید را کاهش دهد.

تغییرات هورمونی

هورمون‌ها می‌توانند بر تعداد خال‌های بدن فرد تأثیر بگذارند. خال‌های جدید به دلیل نوسانات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی یا نوجوانی ظاهر می‌شوند. این تغییرات هورمونی اغلب می‌تواند باعث تیره‌تر و بزرگ‌تر شدن خال‌ها شود. هنوز تحقیقات کافی در مورد چگونگی تأثیر تغییرات هورمونی روی خال انجام نشده است.

افزایش سن

رشد خال در هر سنی امکان پذیر است. برخی آنها از بدو تولد همراه شما هستند و برخی دیگر از سن 30 سالگی به بعد شکل می‌گیرند.

با افزایش سن، پوست توانایی خود را برای ترمیم از دست می‌دهد و روند بازسازی کند می‌شود.

سیستم ایمنی و مصرف برخی داروها

خال‌ها می‌توانند به دلیل سرکوب سیستم ایمنی ایجاد شوند. زیرا بدن به استفاده از داروهای خاص از جمله داروهای رایج مانند داروهای ضدافسردگی پاسخ می‌دهد. برخی از بیماری‌های پوستی مانند اگزما می‌توانند باعث حساس شدن سلول‌های ایمنی پوست شده و منجر به ایجاد خال شوند.

انواع خال کدام‌اند؟

انواع مختلف خال

خال‌های مادرزادی

خال مادرزادی یا در بدو تولد وجود دارد یا در دو سال اول زندگی ظاهر می‌شود. این نوع خال‌ها، خال مادرزادی نامیده می‌شوند.

خال برجسته

این نوع خال اغلب کمی برجسته بوده و رنگ آن از قرمز تا قهوه‌ای تیره و سیاه متغیر است. خال‌های برجسته بیشتر در کودکان و نوجوانان ظاهر می‌شوند. این خال‌ها می‌توانند طی چند ماه به سرطان پوست تبدیل شده و بزرگ شوند؛ بنابراین پس از معاینه توسط پزشک برای جلوگیری از ابتلا ملانوم برداشته می‌شوند.

خال آبی رنگ

خال آبی، رنگ یکنواخت داشته و بدون الگوی هندسی است. رنگ این خال‌ها معمولاً آبی است اما می‌تواند خاکستری، قهوه‌ای یا حتی کرم رنگ باشد.

خال هالو

اطراف این نوع خال‌ها پوست، سفید یا رنگ پریده شده است. خال هالو معمولاً برای چندین سال باقی می‌ماند و پس از آن به تدریج ناپدید می‌شود.

خال داخل پوستی

خال داخل پوستی در عمق بافت پوست نفوذ کرده و سطح آن برآمده است. معمولاً هنگام لمس کردن نرم احساس می‌شوند و سطح آن‌ها صاف یا ناهموار است. رنگ خال پوستی می‌تواند تیره‌تر یا هم‌رنگ پوست اطراف باشد.

خال دیسپلاستیک

خال دیسپلاستیک که به عنوان خال غیرمعمول یا کلارک نووس نیز شناخته می‌شود. اغلب از نظر شکل و طرح نامنظم بوده و می‌تواند رنگ‌های مختلف با مرز نامشخص داشته باشد. خال دیسپلاستیک با سایر خال‌ها در نقاط دیگر پوست متفاوت به نظر می‌رسد. به دلیل شباهت ویژگی‌های خال دیسپلاستیک با ملانوم، اغلب برداشته می‌شوند تا به ملانوما یا سایر سرطان‌های پوست تبدیل نشوند.

تفاوت خال و ملانوم چیست؟

تفاوت خال و ملانوم چیست؟

ملانوم و خال هر دو بیماری پوستی هستند که سلول‌های تولید کننده رنگ‌دانه ملانین را درگیر می‌کنند، اما از نظر ماهیت و ویژگی‌هایشان به طور قابل‌توجهی متفاوت هستند.

ملانوما

ملانوما نوعی سرطان پوست است که از ملانوسیت‌ها (سلول‌هایی که ملانین تولید می‌کنند) ایجاد می‌شود. ملانین رنگ‌دانه‌ای است که به پوست رنگ می‌دهد. ملانوم نوعی تومور بدخیم پوستی است. به این معنی که می‌تواند به بافت‌های مجاور متاستاز کند و در صورت عدم درمان به موقع به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد. ملانوما می‌تواند به سرعت رشد کرده، نامنظم شده و از نظر شکل، رنگ و اندازه تغییر کند.

خال

خال‌ها توده‌های خوش‌خیم (غیرسرطانی) روی پوست هستند که از ملانوسیت‌ها ایجاد می‌شوند. بیشتر خال‌ها بی‌ضرر بوده و به سایر نقاط بدن آسیب نمی‌رسانند.

خال‌ها معمولاً در طول زمان از نظر اندازه، شکل یا رنگ تغییر نمی‌کنند.

چه کسانی بیشتر در معرض سرطانی شدن خال قرار دارند؟

چه کسانی بیشتر در معرض سرطانی شدن خال قرار دارند؟

افراد دارای:

  • رنگ موی بور
  • رنگ پوست روشن
  • سابقه خانوادگی داشت خال سرطانی
  • رنگ چشم آبی
  • آفتاب سوختگی سریع
  • پوستی که کک و مک دار
  • فعالیت زیاد زیر نور خورشید

چگونه از سرطانی شدن خال پیشگیری کنیم؟

  • قرار نگرفتن در معرض نور خورشید: اشعه ماورای بنفش خورشید می‌تواند احتمال سرطانی شدن خال را افزایش دهد. اگر خال‌های زیادی دارید، کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید.
  • بررسی منظم خال‌ها: مهم است که خال‌های خود را به طور منظم برای بررسی هرگونه تغییر ارزیابی کنید.
  • محافظت از پوست در برابر نور خورشید: سعی کنید در روزهای تابستان بین ساعت 11 صبح تا 3 بعدازظهر که اشعه ماورا بنفش به بالاترین میزان خود می‌رسد در خانه بمانید. در صورت قرار گیری زیر نور خورشید از لباس آستین دار برای پوشاندن پوست، کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.
  • استفاده از کرم ضدآفتاب: به طور مرتب از یک ضدآفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کرده و هر چهار ساعت یک بار آن را تمدید کنید.

چگونه می‌توان تشخیص داد خال سرطانی است یا خیر؟

چگونه می‌توان تشخیص داد خال سرطانی است یا خیر؟

یکی از راه‌های مؤثر برای ارزیابی خال‌ها، تست ABCDE است. خال‌هایی که هر یک از این معیارها را دارند باید توسط متخصص پوست ارزیابی شوند:

  • نامتقارن بودن (asymmetric): زمانی که خال شکل نامنظم داشته باشد و دو نیمه خال متفاوت و نامتقارن به نظر برسد.
  • حاشیه (border): زمانی که خال دارای حاشیه نامنظم بوده یا دندانه‌دار باشد.
  • رنگ (color): خالی که رنگ آن یک دست نیست.
  • قطر (Diameter): زمانی که خال از اندازه طبیعی خود بزرگ‌تر شود.
  • تغییر خال (evolution): خالی که ظاهر آن به طور کلی در هفته‌ها یا ماه‌های اخیر تغییر کرده است.

انواع روش‌های خال‌برداری چیست؟

بر اساس سوابق پزشکی هر فرد، عمق خال و خطر ایجاد زخم، خال‌های بدن با استفاده از یکی از روش‌های زیر برداشته می‌شوند:

لیزر درمانی: حین برداشتن خال با لیزر،  نور به سمت رنگ‌دانه‌های خال تابیده شده و سلول‌های مورد نظر پوست را مورد هدف قرار می‌دهد. در این روش دقیق و ایمن، فقط خال برداشته می‌شود و به بافت سالم اطراف آن آسیب نمی‌رساند. با تنظیم نور لیزر، سایر نقاط تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد. برداشتن هر خال فقط چند دقیقه طول می‌کشد. خال‌برداری با دستگاه‌های لیزر نیازی به استراحت و گذراندن دوره نقاهت ندارد.

خال‌برداری با قیچی: در این روش خال‌های گوشتی به کمک قیچی مخصوص بریده شده و حذف می‌شوند. پزشک خال را با فورسپس کوچک گرفته و به سمت بالا کشیده می‌کشد تا قیچی بتواند اطراف و زیر خال را برش دهد. متخصص با استفاده از کورت (ابزار بافت برداری) بخش‌های باقی‌مانده خال را برمی‌دارد. خون‌ریزی ناحیه تحت درمان با کوتر یا پماد مخصوص قطع می‌شود.

پانچ اکسیزیون: پانچ اکسیزیون، ابزاری کوچک و گرد برای خال‌برداری است. این ابزار یک سوراخ گرد شبیه پانچ دارد و از آن برای برداشتن خال‌های عمیق یا نمونه برداری بیوپسی استفاده می‌شود. در نهایت ناحیه درمان با بخیه بسته می‌شود.

کرایوتراپی: کرایوتراپی، خال‌های روی سطح پوست را درمان می‌کند. در این روش نیتروژن مایع به طور مستقیم روی خال قرار داده می‌شود. نیتروژن مایع با منجمد کردن خال، آن را از بین می‌برد. کرایوتراپی می‌تواند باعث ایجاد زخم، تاول یا تغییر رنگ پوست شود.

جراحی: پزشک با استفاده از چاقوی جراحی خال‌هایی که به لایه‌های عمیق‌تر بافت پوست نفوذ کرده‌اند را حذف می‌کند. در نهایت محل برش با نخ بخیه بسته می‌شود. جراحی از روش‌های تهاجمی خال‌برداری بوده و به مراقبت وهزینه های بیشتری پس از درمان نیاز دارد.

خال‌برداری با لیزر چگونه انجام می‌شود؟

قبل از خال‌برداری، مشاوره با یک متخصص مانند یک متخصص پوست برای ارزیابی خال و اطمینان از خوش‌خیم بودن و مناسب بودن آن برای لیزر ضروری است. متخصص پوست در مورد سابقه پزشکی بیمار و خطرات احتمالی آن صحبت خواهد کرد.

پزشک پس از تمیز کردن ناحیه اطراف درمان، برای به حداقل رساندن ناراحتی و درد، از یک بی‌حس‌کننده موضعی استفاده می‌کند.

متخصص پوست پرتو لیزر را به سمت خال هدایت می‌کند. نور لیزر رنگ‌دانه موجود در بافت را هدف قرار می‌دهد. بسته به نوع لیزر مورد استفاده، خال تبخیر شده یا رنگ‌دانه‌های پوست را تجزیه می‌کند تا توسط بدن جذب شود.

پس از برداشتن خال، ناحیه با پانسمان پوشانده می‌شود. در نهایت دستورالعمل‌های مراقبت پس از درمان که معمولاً شامل تمیز نگه‌داشتن ناحیه، استفاده از پماد آنتی‌بیوتیک و اجتناب از قرار گیری در معرض مستقیم نور خورشید دریافت خواهید کرد.

دستگاه لیزر خال بردار چگونه عمل می‌کند؟

حذف خال با لیزر یک درمان زیبایی غیر تهاجمی و ایمن است که از پرتوهای متمرکز نور لیزر برای از بین بردن خال استفاده می‌کند. لیزر، رنگ‌دانه‌های ملانین درون خال را هدف قرار می‌دهد و آن را به ذرات کوچک‌تر تجزیه می‌کند. سپس این ذرات توسط فرایندهای طبیعی بدن جذب شده و از بین می‌روند.

خال برداری با دستگاه لیزر دی اکسید کربن چگونه انجام می‌شود؟

خال‌برداری با لیزر

دستگاه لیزر دی اکسید کربن (CO2)  برای از بین بردن خال‌های سطحی با عمق کم بسیار موثر است. این دستگاه با انتشار بسته‌های نور کوتاه و پرانرژی کار می‌کند و رنگ‌دانه‌های موجود در بافت خال را تبخیر می‌کند.

حذف خال با دستگاه لیزر CO2، یک درمان مؤثر برای از بین بردن خال‌ها، زخم‌ها، زگیل و سایر لک‌های پوستی است.

خال برداری با دستگاه لیزر الکساندرایت چگونه انجام می‌شود؟

خال برداری با دستگاه لیزر الکساندرایت چگونه انجام می‌شود؟

حذف خال با لیزر الکساندرایت از طریق فرایندی به نام فتوترمولیز انجام می‌شود. این روش شامل استفاده از طول موج خاصی از نور پرانرژی است که توسط دستگاه لیزر ساطع می‌شود. هنگامی که این نور روی خال متمرکز می‌شود، توسط رنگ‌دانه موجود در خال جذب می‌شود. این انرژی گرمایی به سلول‌های خال آسیب رسانده و منجر به تخریب و در نهایت حذف خال می‌شود.

قبل از خال‌برداری چه اقداماتی انجام می‌شود؟

قبل از عمل برداشتن خال، پزشک پوست و سوابق پزشکی فرد را بررسی کرده و معاینه فیزیکی می‌کند. گاهی اوقات پزشک برای ارزیابی تغییرات در گذر زمان از خال عکس می‌گیرند تا در آینده نمونه‌ها را با یکدیگر مقایسه کند. برای مشاهده دقیق خال و تعیین بهترین روش برداشتن از ابزاری به نام درموسکوپ استفاده می‌شود.

متخصص، قسمت‌هایی از پوست که قرار است خال روی آن برداشته شوند را علامت‌گذاری می‌کند. سپس، آنها ناحیه را تمیز کرده و داروی بی‌حس کننده موضعی تزریق می‌کند.

مزایای خال‌برداری چیست؟

مزایای پزشکی

پیشگیری از سرطان پوست: برداشتن خال‌های غیرطبیعی می‌تواند از گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. خال برداری به عنوان یک روش درمان برای سرطان پوستی که هنوز گسترش نیافته عمل می‌کند.

تشخیص زودهنگام سرطان: برداشتن خال امکان معاینه خال را زیر میکروسکوپ برای بررسی علائم سرطان پوست فراهم می‌کند. ارزیابی خال برای تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پوست بسیار مهم است.

مزایای زیبایی

داشتن ظاهری مرتب‌تر: خال‌هایی که فرم منظمی ندارند و در معرض دید هستند، ظاهر را نامرتب نشان می‌دهند. برداشت این خال‌ها، به خصوص خال‌های گوشتی و موجود روی پوست صورت به داشتن ظاهری مرتب و افزایش اعتماد به نفس افراد کمک می‌کند.

استفاده راحت از جواهرات: خال‌هایی که در نواحی مانند صورت، گردن، بازوها، پاها یا نیم‌تنه قرار دارند می‌تواند به دلیل تماس لباس یا استفاده از جواهرات، آزاردهنده و تحریک کننده باشند. افراد برای برطرف کردن این مشکل و نمایش زیباتر جواهرات از خال برداری کمک می‌گیرند..

مزایای خال‌برداری با لیزر در کلینیک نیکان چیست؟

مزایای خال‌برداری
  • ارزیابی دقیق انواع خال‌ها
  • بدون ایجاد درد و خونریزی
  • استفاده از بهترین دستگاه لیزر متناسب با نوع خال
  • دوره نقاهت کوتاه
  • حذف خال با جدیدترین دستگاه‌های لیزر بدون ایجاد زخم
  • نتایج قابل مشاهده پس از اولین جلسه درمان

عوارض یا خطرات خال‌برداری چیست؟

تا زمانی که متخصص پوست آموزش دیده خال را در مطب بر می‌دارد، خال‌برداری یک روش کم‌خطر و ایمن محسوب می‌شود. اما مانند همه روش‌های درمانی دیگر، احتمال وقوع عوارض نیز وجود دارد. خطرات خال‌برداری عبارت‌اند از:

  • خونریزی
  • باقی ماندن جای زخم
  • عفونت
  • آسیب عصبی
  • خال ممکن است بازگردد
  • از بین نرفتن کامل خال

خطرات خالبردای در خانه چیست؟

سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار می‌دهد که هیچ نسخه یا داروی بدون نسخه‌ای مورد تأیید FDA برای از بین بردن خال‌های پوستی وجود ندارد.

سازمان غذا و دارو اعلام کرد محصولاتی که برای از بین بردن خال‌ها و سایر ضایعات پوستی به بازار عرضه می‌شوند، می‌توانند باعث آسیب دائمی به پوست و ایجاد زخم شوند.

 استفاده از این محصولات یا درمان‌های خانگی ادعا شده می‌تواند منجر به عفونتی شود که نیاز به درمان‌های آنتی‌بیوتیکی خواهد داشت. سایر عوارض درمان‌های خانگی شامل ایجاد جای زخم و تشخیص دیرهنگام سرطان پوست است.

خال‌برداری در کلینیک نیکان، با استفاده از به روزترین دستگاه‌های لیزر و کمترین عوارض جانبی، بهترین تجربه درمان را برای شما رقم خواهد زد.

مراقبت‌های پس از برداشتن خال چیست؟

پس از خال‌برداری، پزشک مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها را برای تمیز نگه داشتن و محافظت از ناحیه پوست آسیب‌دیده به هر فرد ارائه می‌دهد. بهترین کاری که می‌توان برای بهبودی سریع انجام داد این است که دستورالعمل‌های توصیه شده را با دقت دنبال کنید:

  • ناحیه درمان را به مدت 24 تا 48 ساعت پس از عمل با باند بپوشانید. پس از آن هر چند ساعت یک بار باند را تعویض کنید.
  • زخم را به طور مرتب با آب و صابون ملایم بشویید و با یک حوله تمیز آن را خشک کنید.
  • برای جلوگیری از ایجاد عفونت، شستن ملایم زخم را تا چند روز اول پس از درمان ادامه دهید.
  • با توجه به توصیه پزشک، ژل یا پماد آنتی‌بیوتیکی تجویز شده را روی زخم بمالید.
  • از اعمال محصولات پوستی تحریک کننده روی ناحیه درمان خودداری کیند.

اگرچه برداشتن خال یک روش بی‌خطر است، اما همچنان عوارضی از جمله عفونت ناحیه وجود دارد. اگر متوجه علائم عفونت شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

علائم عفونت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ترشح چرک یا مایع کدر از زخم
  • پوسته پوسته شدن ناحیه درمان
  • مشاهده پوسته زرد که در حال افزایش است.
  • افزایش گرما یا قرمزی اطراف زخم
  • افزایش درد یا تورم
  • تب
  • غدد لنفاوی متورم

آیا لیزر می‌تواند انواع خال‌ها را از بین ببرد؟

حذف خال با لیزر برای انواع خاصی از خال‌ها مؤثرتر است، از جمله:

  • خال‌های تیره: خال‌برداری با لیزر در از بین بردن خال‌های مسطح و تیره رنگ بسیار مؤثر است.
  • خال‌های کوچک و سطحی: خال‌برداری با لیزر برای خال‌های کوچک‌تر که زیر پوست ریشه ندارند و عمیق نیستند سریع‌تر نتیجه می‌دهد.
  • خال‌های غیرسرطانی: درمان لیزر معمولاً برای خال‌های غیرسرطانی مؤثر است. خال‌هایی که در مرحله پیش سرطانی طی می‌کنند یا مشکوک به سرطان هستند، باید با استفاده از روش‌های دیگر مانند جراحی بررسی و حذف شوند.

چند جلسه برای برداشتن کامل خال‌ها لازم است؟

خال‌های کوچک و سطحی را اغلب می‌توان به طور کامل در یک جلسه از بین برد. با این حال، خال‌های بزرگ‌تر یا عمیق ممکن است نیاز به جلسات متعدد، معمولاً ۲ تا ۳ جلسه، با فاصله چند هفته‌ای برای رسیدن به نتیجه مطلوب داشته باشند. در برخی موارد، اگر خال به طور کامل برداشته نشده باشد، جلسات درمان تکرار خواهد شد. زیرا برگشت رنگ‌دانه‌ها پس از خال برداری امکان‌پذیر است.

آیا می‌توانم خودم خال را برداریم؟

سعی نکنید در خانه خال‌هایتان را بردارید. حتی اگر می‌توانید محصولاتی که برای حذف خال به بازار عرضه می‌شوند را بخرید و خودتان خال را بتراشید یا برش دهید، به چند دلیل مهم نباید این کار را انجام دهید:

 

  • ممکم است خال سرطانی بوده و نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد.
  • حذف خال در خانه به طور کامل انجام نمی‌شود.
  • خطر عفونت ناحیه
  • ایجاد زخم‌های دائمی

متخصصان پوست برای انجام جراحی‌های پوستی مانند برداشتن خال آموزش دیده‌اند. آنها این کار را با خیال راحت و به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند. پس از انتخاب روند درمان صحیح از ظاهر خود خوشحال‌تر خواهید بود تا اینکه خودتان سعی در حذف آن داشته باشید.

چه زمانی نیاز به برداشتن خال نیست؟

اکثر خال‌ها خوش‌خیم و غیرسرطانی هستند. بنابراین نیازی به برداشتن ندارند. خال‌هایی که خونریزی نمی‌کنند یا تغییری در اندازه، شکل یا رنگ ندارند، کمتر در معرض خطر و بدخیم شدن هستند. اگر خال هیچ نشانه‌ای از سرطان پوست را نشان نمی‌دهد یا شما را آزار نمی‌دهد، و از کودکی روی پوست شما بوده است نیازی به برداشتن آن نیست.

با این حال، معاینه سالانه پوست با متخصص پوست می‌تواند به شناسایی خال‌هایی که نیاز به نظارت یا آزمایش سرطان پوست دارند کمک کند. بین جلسات معاینه پوست، تغییرات خال‌های موجود یا ایجاد خال‌های جدید را زیر نظر داشته باشید.

همه علائم سرطان پوست در همه یکسان به نظر نمی‌رسد. در صورت مشاهده هر یک از علائم هشدار دهنده سرطان پوست ABCDE، به متخصص خود اطلاع دهید.

چگونه موهای خال را از بین ببریم؟

خال مویی زمانی ایجاد می‌شود که خال، حاوی فولیکول‌های مو باشد و مو از میان رنگ‌دانه‌های تیره‌تر عبور کند. وجود مو روی خال همیشه نشان دهنده سلامت خال نیست؛ زیرا مو از فولیکول مو رشد می‌کند نه از خال.

خال‌های مودار اغلب به عنوان خال ناخوشایند در نظر گرفته می‌شوند. اگر تصمیم ندارید خال مودار خود را حذف کنید، می‌توانید با خیال راحت از انواع روش‌های حذف موهای زائد استفاده کنید.

اما سازمان FDA توصیه می‌کند از  اپیلاسیون نواحی که خال دارد خودداری کنید؛ بنابراین توصیه می‌شود از روش‌های دیگری برای از بین بردن موهای خال بدون آسیب رساندن به خال استفاده کنید:

  • استفاده از موچین
  • کوتاه کردن مو با قیچی
  • اصلاح
  • محصولات شیمیایی حذف موهای زائد

در حالی که این روش می‌توانند به طور ایمن موهای خال را از بین ببرند، باید توجه داشت برخی محصولات حذف موهای زائد پوست را تحریک و حساس می‌کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

بیشتر خال‌ها بی‌ضرر هستند و نیازی به برداشتن ندارند. اما شما باید خال‌های خود را به طور منظم بررسی کنید و هر گونه تغییر را ارزیابی کنید. اگر خال دارای علائم زیر است به پزشک مراجعه کنید:

  • درد
  • ترشح یا خونریزی
  • بزرگ شده یا تغییر شکل می‌دهد.
  • خال دارای اضلاع نامنظم و دندانه‌دار است.
  • بعد از 30 سالگی ظاهر شده است.
  • خارش دارد.
نکات مراقبتی پس از عمل

نکات مراقبتی بعد از خالبرداری در کلینیک نیکان

  • تا 24 ساعت محل خال برداری با آب شسته نشود.
  • بعد از 3 روز به مدت دو هفته، هر 12 ساعت از ترمیم کننده استفاده شود.
  • تا 2 روز روی موضع، ابتدا جنتامایسین و سپس زینک بمالید.
  • جهت ویزیت مجدد 2ماه بعد مراجعه کنید.

سوالات متداول در مورد خال‌برداری:

حذف خال با لیزر چه مزایایی نسبت به سایر گزینه‌های درمانی دارد؟

مهم‌ترین مزیت حذف خال با لیزر غیرتهاجمی بودن آن است. از آنجایی که این روش برداشتن شامل سوزاندن یا برش پوست نیست، خطر عفونت را کاهش می‌دهد. سرعت بهبودی بالا و دوره نقاهت کوتاه، هزینه‌های پس از درمان را نیز کاهش می‌دهد.

آیا راهی برای جلوگیری از رشد خال وجود دارد؟

وقتی صحبت از ژنتیک می‌شود، خیر. با این حال، خال‌ها می‌توانند از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز ایجاد شوند.

بهترین راه برای جلوگیری از رشد خال در وهله اول، انجام اقداماتی برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش است.

آیا خال‌برداری درد دارد؟

آستانه درد برای هر فرد متفاوت است. با این حال، متخصص از داروهای بی‌حس‌کننده برای جلوگیری از احساس درد حین برداشتن خال استفاده می‌کند. برخی روش‌های برداشتن خال فقط به بی‌حسی موضعی و سطحی (بالای پوست) نیاز دارند، اما پزشک ممکن است داروهایی مانند لیدوکائین را نیز برای کاهش ناراحتی به نواحی عمیق‌تر پوست تزریق کند.  افراد تا چند روز پس از درمان احساس سوزش خواهند داشت.

آیا همه خال‌ها نیاز به بررسی دارند؟

بیشتر بزرگسالان بین 10 تا 40 خال دارند که طبیعی است. اما افرادی که بیش از 50 خال دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ملانوم هستند. با مشاهده خال‌های جدید یا تغییر در خال‌های موجود، پوست باید به طور کامل و منظم از طریق خودآزمایی و معاینات سالانه توسط متخصص بررسی شود. متخصصان پوست برای بررسی خال‌ها آموزش دیده‌اند و ممکن است از ابزارهایی مانند درماتوسکوپ برای ارزیابی بهتر استفاده کنند.

آیا پس از خال‌برداری نیاز به مراقبت هست؟

داشتن یک روتین صحیح مراقبت از پوست مثل پاک‌سازی، مرطوب کردن، و استفاده از کرم ضدآفتاب پس از برداشتن خال نیز باید ادامه یابد. اما توصیه می‌شود تا بهبود کامل محل خال‌برداری از محصولاتی که پوست را تحریک می‌کنند خودداری کنید.

آیا خارش خال طبیعی است؟

خارش خال معمولاً یک نشانه بی‌خطر است؛ اما گاهی می‌تواند نشانه ملانوما باشد. بهتر است برای بررسی سرطان پوست به متخصص مراجعه کنید.

خال‌برداری با لیزر چقدر طول می‌کشد؟

خال‌برداری با لیزر روشی بسیار سریع است و تنها چند دقیقه طول می‌کشد. در بیشتر موارد، کل زمان لازم برای درمان، از جمله آماده‌سازی و مراقبت‌های بعد از عمل، بین 15 تا 30 دقیقه طول می‌کشد.

چه زمانی می‌توانم به محیط کار یا مدرسه برگردم؟

اکثر جراحی‌های برداشتن خال، روش‌های سریع و سرپایی هستند و فرد پس از درمان می‌تواند فعالیت روزانه خود را از سر بگیرد.

خال‌ها بیشتر در کدام یک از قسمت‌های بدن ایجاد می‌شوند؟

بیشتر خال‌های که پس از تولد ایجاد می‌شوند در قسمت‌هایی از بدن رشد می‌کنند که در معرض بیشتر نور خورشید قرار دارد. خال‌های مادرزادی روی کمر، دست‌ها، پاها و گردن دیده می‌شود.

آیا می‌توان خال‌ها را برای همیشه از بین برد؟

اکثر خال‌های برداشته شده توسط متخصصین پوست برای همیشه از بین می‌روند. اما برخی خال‌ها دوباره رشد می‌کنند. اگر خال برداشته شده و پس از بهبودی دوباره عود کرد، به پزشک خورد مراجعه کنید.

Picture of Narcissus

Narcissus

Website Designer WebMaster
betrayed by the truth she refused to see

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *